Allt du behöver veta om hemlarm | Artikelhubben

Allt du behöver veta om hemlarm

Larm är en självklarhet i butiker och på arbetsplatser, men börjar också bli ett allt vanligare inslag i våra hem. Har du själv börjat fundera över om du ska skaffa dig ett har du med stor sannolikhet insett hur många alternativ det finns på marknaden och kanske förvirrats över de val som måste tas. Därför kommer här en guide med information om allt du behöver veta om hemlarm och dess fördelar.

Vad är ett hemlarm?

Det alla larm har gemensamt är att de är utformade för att skydda din egendom från att stjälas eller förstöras. Dessa kan sedan vara mer eller mindre avancerade med flera olika enheter för att täcka hela bostaden eller en enda för att skydda en viss dörr eller ett fönster. Du kan välja att skaffa ett trådlöst hemlarm som är uppkopplat mot din telefon och larmcentral eller ett enklare system som endast varnar med siren för att förhoppningsvis skrämma bort den eventuella inbrottstjuven. Ett typiskt hemlarmsystem består dock oftast av både dörr- och fönstersensorer som känner av om något bryter sig in i eller rör sig i bostaden. En del modeller kommer dessutom utrustade med kamera för att du ska kunna se bild på inkräktaren, antingen i realtid eller i efterhand. Beroende på vilka funktioner som systemet är utrustat med erbjuds hemlarm till olika pris och här är det du som bestämmer vilken budget du vill hålla och hur pass avancerat larm du behöver ha.

Fördelar med ett larmsystem

Med ett hemlarm följer ofta olika klistermärken och skyltar för att visa att din bostad är larmad. Enbart dessa kan verka avskräckande för inbrottstjuvar och inkräktare och göra att de hellre väljer ett hus utan larm. Vilka funktioner du väljer till systemet avgör såklart hur effektivt ditt hemlarm är och vilket pris du måste betala. Dock kan det vara värt att lägga några extra slantar på att välja ett larm med kamera så att du kan se vem förövaren är eller med höga sirener för att förhoppningsvis kunna skrämma bort personen. Det finns hemlarm med kamera både med eller utan abonnemang för att du enkelt ska hitta en modell som passar din bostad och livsstil. Satsar du på ett trådlöst hemlarm behöver du heller inte fundera över att behöva dölja sladdar och elkablar, utan kan snyggt och enkelt installera enheten så diskret som möjligt.

Skaffa hemlarm med eller utan abonnemang

Det finns alltså möjlighet att välja ett larmsystem med eller utan abonnemang. Väljer du abonnemang innebär det ofta att systemet kopplas direkt till larmcentralen om någon skulle bryta sig in, men vill du ha ett hemlarm med kamera och utan abonnemang kommer du slippa månadskostnaderna. Vilket larm som passar dig bäst beror alltså vilken säkerhetsnivå och budget du är ute efter.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116