Alliansringar med diamanter

Alliansringar – ett tecken på evig kärlek

Alliansringen är en av de vanligaste förlovningsringarna då den anses vara ett tecken på evig kärlek mellan två personer. Den har en tidlös design som kännetecknas av att den är prydd av ädelstenar, vanligen diamanter, hela vägen runt. På engelska kallas modellen för eternity band eller eternity ring just på grund av att den representerar en stil och kärlek som ska var för evigt. Dess vackra innebörd gör också att alliansringar är en perfekt gåva att ge bort till någon man tycker om vid ett speciellt tillfälle, till exempel årsdagar eller när man firar guldbröllop.

Kan ges bort både som förlovningsring eller som vacker gåva

Att bära vigselringen är en tradition som sträcker sig ända tillbaka till romartiden. Precis som nu används de som ett bevis på de löften man ger till varandra. I Egypten har man kunnat hitta alliansringar som är mer än 4000 år gamla. Dessa användes för att visa kärlek och uppskattning och bestod då av ett enkelt metallband där man monterat stenar eller ädelstenar. Under 1800-talet utvecklade man sedan alliansringarnas design genom att pryda dem med glas och kristall. De ringar som vi ser idag i guld och platina med infattade diamanter började komma först på 1960-talet. Det sägs att det då var mycket vanligare att välja förlovningsringar med en enda stor diamant, vilket gjorde att det blev ett överskott på mindre diamanter. Detta väckte intresset för skapandet av alliansringar och man började därför marknadsföra dessa som den perfekta gåvan. Eftersom att alliansringen kan användas både som förlovningsring och som vanlig ring finns det inga särskilda regler om på vilket finger den ska bäras.

Alliansringens design

Som tidigare nämnt karaktäriseras alltså alliansringen av dess diamanter som går hela vägen runt ringen. Det finns dock andra varianter om man letar efter en ring till ett lite lägre pris. Dessa kallas för halvallians och har som namnet antyder stenad endast runt halva delen av ringen. Även kvarts-, tredjedels-, trekvarts- modeller förekommer. En fördel med att välja alliansringar med diamanter som inte går hela vägen runt är att det är lättare att ändra dess utseende med tiden. Även fästet för ädelstenarna kan skilja sig åt gällande utseende. Några av de mest förekommande infattningarna när det kommer till alliansringar är kloinfattning, kanalinfattning, pavéinfattning samt fadenfattning. Hos Hellströms Guld kan man välja bland en mängd olika alliansringar i guld och platina som ett tecken på evig kärlek mellan dig och din partner. I deras studio på Nybrogatan i Stockholm tillverkar de sina egna smycken. Där kan man få hjälp av den kunniga personalen att hitta just sin egen drömring, oavsett om det är för förlovning eller för att fira något extra speciellt i livet.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116