7 typer av trappor som passar varje hem

En trappa kan verkligen bli en del av inredningen i ditt hem. En trappa kan se ut på en mängd olika sätt. Den kan sticka ut som en inredningsdetalj eller smälta in i hemmets övriga stil. Det finns trappor i olika material och modeller och sedan handlar det också om hur trappan är placerad i huset. Man kan renovera en befintlig trappa eller så kan man byta ut den till en ny och modern variant.

1. En klassisk trätrappa

Trätrappan är traditionell trappa som passar in i de flesta hus och kan vara tillverkad i en mängd olika träslag. En trappa i trä kan vara utformad med en enkel design med det finns också trätrappor som är helt anpassade efter husets miljö och utrymme och med en mer exklusiv känsla.

2. En rund spiraltrappa

En spiraltrappa är centrerad runt en mittstolpe. Den har många fördelar då den tar liten plats och kan vara ett bra alternativ i hem få kvadratmetrar. Den kan också byggas på ställen där en vanlig trappa inte får plats, till exempel kan den binda ihop ett loft eller en vind med resten av huset. En spiraltrappa kan vara tillverkad i olika material, till exempel trä och stål. En kombination av dessa är vanliga och ger ett snyggt och modernt utseende.

3. En stilren balktrappa

Balktrappan är en modern trappa med en snygg och rak linje och design. En balktrappa har en balk som stöttar alla trappstegen och den saknar sidostycken. Detta gör att trappstegen framhävs och trappan får ett luftigt och lätt intryck.

4. En vacker välvd trappa

Den välvda trappan är en elegant trappa. Den ger ditt hem en lyxig känsla. Det är en av de svåraste trapporna att bygga eftersom alla detaljer från trappstegen till räcket måste böjas.

5. En trappa med en avsats

Detta är en trappa som går rakt upp men som med hjälp av en trappavsats byter riktning. Ibland kallas dessa trappor för L-formade trappor. Trappan passar bra att bygga i hörn. Det är en bekväm trappa att gå i då man får en liten vilopaus i mitten.

6. Den smarta kompakta trappan

Denna mindre trappan används i utrymmen där en vanlig trappa inte får plats av utrymmesskäl. Den är byggd i en starkare lutning och med mindre trappsteg. En kompakt trappa ska inte användas som den primära trappan i ett hem då den är svår att gå i.

7. Den praktiska vindstrappan

Detta är en hopfällbar trappa som sitter på en lucka i taket. Den är väldigt smart då den tar en liten plats och den gör vinden lättåtkomlig.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116