4 regler när du ska välja klockstorlek

En klocka på armen är en fin accessoar. Vilken klocka som passar dig beror helt på vad du är ute efter. Vilken stil önskar du, en klassisk eller en mer moderiktig klocka? Vilka funktioner och tekniska specifikationer önskar du av din klocka? När du väl vet detta ska du välja rätt storlek på din nya klocka så att den sitter bekvämt och bra på din arm. En klocka som är för stor kan trilla av armen och skadas och en för liten klockan är obekväm att ha på sig.

1.Mät din handled

Mät din handled med hjälp av ett måttband. Kontrollera noga att måttbandet sitter ordentligt runt handleden. Om du inte har ett måttband nära dig så använd ett snöre eller band och mät sedan snöret/bandet på en linjal. När du har fått fram omkretsen på din handled lägger du till 50-60 mm för att få lite extra utrymme då kommer klockan att sitta bekvämt på din arm. Detta är ett sätt att mäta din handled för rätt klockstorlek, sedan kanske du har personliga preferenser på hur du önskar att din klocka ska sitta. Det är väldigt personligt och du måste själv känna av vad du tycker är mest bekvämt.

2. Bra band till din handledsstorlek

När du nu vet hur stor din handled är kan du börja titta på klockband. Om du har en tunnare handled passar ett tunt till ett mellanbrett band. Dessa brukar ligga på 6-12 mm. Har du lite tjockare handleder kan du välja lite bredare band. Ett band mellan 8-18 mm brukar passa utmärkt då. Detta är också en stilfråga och du ska välja ett band som du tycker sitter bra och som du tycker är snyggt.

3. Längd på klockbandet

När det kommer till längden på själva klockan finns några olika mått. Det vanliga är att ett damur är mellan 165-180 cm och ett herrur mellan 184-197 cm.

4. Storlek på urtavlan

Om du har lite tunnare handled passar det med en lite mindre urtavla och om du har en lite större handled passar det ofta bättre med en lite större urtavla.

Nu vet du vad du ska tänka på när du ska välja en ny klocka men det allra viktigaste är ju så klart vilken stil du önskar på din klocka. Fundera igenom i vilka situationer du ska använda klockan. Är det till jobbet eller på fritiden? Vilken stil och kläder ska den matcha med? Väljer du en klocka som passar din livsstil så kommer du alldeles säkert att få en stor glädje av den.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116