3 tips för att starta eget café

Posted on

Om du funderar på att starta eget café finns det ett flertal saker du bör ha kunskap om innan du startar ditt café. Det är allt från regler och tillstånd till att skapa en affärsplan. Nedan följer tre snabba tips för hur du bör gå tillväga om du går i tankarna att starta eget café. 

1. Gör en affärsplan 

Du bör starta med att ta fram en affärsplan för att bedöma om din café-idé är genomförbar. Om du inte vet hur du ska gå tillväga för att göra en affärsplan finns det ett flertal mallar på nätet du kan använda. Några väsentliga delar du bör ta upp i din affärsplan är vad du erbjuder, vem som är din målgrupp och hur du ska nå ut till dina kunder. Affärsplanen agerar sedan också som den röda tråd du följer när du etablerar ditt nya café.

2. Ta fram en budget för dina kostnader 

Det är viktigt att du har koll på dina intäkter och utgifter när du ska starta eget café så du inte tar på dig för stora kostnader som du sedan inte har råd att betala. Det kan handla om att renovera invändigt på caféet till att köpa nya köksmaskiner. I många fall kommer du säkerligen kunna täcka din “starta eget café kostnad”, men för att enkelt ha koll på dina kostnader och potentiella intäkter bör du ta fram en “starta eget café budget”. 

3. Känn till alla regler och tillstånd som krävs 

När du ska starta eget café är det viktigt att du vet om samtliga starta eget café regler och tillstånd som krävs. Kanske vill du bygga om en lokal och behöver söka bygglov, eller vill du kanske servera alkohol på ditt café, eller vill du bygga en uteservering på våren? Innan du gör någonting av detta måste du se till att du har de rätta tillstånden på plats. 

Ta del av fler tips för hur du ska gå tillväga för att starta eget café.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116