Parkering nära flygplatsen

3 säkerhetstips för långtidsparkering på Arlanda

Att parkera din bil under längre perioder när du är på semester eller en affärsresa innebär ofta en del stress. Det kan vara dyrt och det finns risk för sabotage eller stöld. Å andra sidan är det otroligt bekvämt att kunna kliva ut från flygplatsen och ha bilen där, redo att köra hem dig. Om du planerar att lämna din bil på en långtidsparkering på Arlanda finns det några tips som du kan ha i åtanke för att säkerställa att allt är som det ska när du kommer tillbaka till bilen igen.

1. Göm alla värdesaker

Detta kan kännas som en självklarhet, men om du behöver lämna bilen i hast kan det vara lätt att glömma värdesaker framme och synliga. Ett bra knep är att alltid komma till flygplatsen i god tid så att du slipper känna dig stressad. Se åtminstone till att låsa in allt som har något värde i handskfacket eller i bagaget. Genom att göra detta minskar du risken att bli utsatt för stöd eller sabotage. Det är större chans att en tjuv ger sig på en bil där denne ser att det ligger saker framme. De riskerar gärna inte att larmet går i onödan då det lockar till sig parkeringsplatsens säkerhetsvakter.

2. Ta bilen till bilmekanikern

En annan försiktighetsåtgärd du bör utföra innan du parkerar bilen på en långtidsparkering är att kontrollera alla de olika mekaniska bitarna. Du behöver inte göra en fullständig genomgång av bilen, men se till att byta olja och se till att batteri och alla vätskenivåer är som de ska. Det finns nog inget värre än att komma tillbaka från en lång resa och sedan upptäcka att bilen inte startar. Var därför smart och ta bilen till mekanikern innan avresa.

3. Hitta det bästa priset

Det finns många olika alternativ när det kommer till långtidsparkering på flygplatser – privata, flygplatsens egna, samt hotell med långtidsparkering. Vid Arlanda finns flera parkeringar där du kan ställa din bil tryggt och säkert till ett bra pris. Det gör att du kan spara pengar när du är borta under en längre tid. Vissa hotell som erbjuder parkering erbjuder även gratis shuttle bussar som tar dig till flygplatsens samtliga terminaler under hela dygnet. Det gör det till ett både bekvämt och prisvärt parkeringsalternativ.

Förhoppningsvis gör dessa 3 tips din upplevelse på långtidsparkering på Arlanda problemfri, till bra pris!


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116