10 misstag när du ska packa ömtåliga saker| Actus Flytt

10 misstag när du ska packa ömtåliga saker

Att packa ömtåliga saker är svårt ー minsta slarv och värdefulla föremål riskerar att gå sönder. Här kommer 10 exempel på misstag andra gör när de ska packa tavlor, speglar, porslin och andra ömtåliga föremål inför flytten. 

Undvik det här när du flyttpackar ömtåliga saker

Det är lätt att känna sig stressad under en flytt och det är ofta mycket som ska göras under kort tid. Beslut som fattas när man är stressad är sällan bra beslut. Här kommer en lista på vanliga misstag som görs då man ska packa ömtåliga saker.

  1. Man glömmer att fotografera värdefulla tavlor och konstföremål. Om man inte har någon bild kan det bli svårt att bevisa att en tavla gått sönder under transporten. 
  2. Man missar att tejpa ett X med packtejp över speglar och tavelglas. Tejpen kan förhindra att glaset spricker under flytten.
  3. Man slår in målningen i bubbelplast direkt. Bubbelplasten kan fastna i tavlan eller göra att färgen smetas ut eller blir suddig. Lägg silkespapper över motivet innan tavlan lindas in i bubbelplast för att förhindra att tavlan blir förstörd.
  4. Man glömmer att skydda hörnen. Om hörnen inte skyddas med skumgummi eller wellpapp riskerar hörnen att bli repiga eller i värsta fall gå sönder. 
  5. Man lägger tavlorna och speglarna plant i en flyttkartong. För att undvika att tavlor och speglar krossas är det viktigt att de står på högkant med flyttfiltar eller stora föremål emellan sig för att förhindra att de rör sig mot varandra under transport.
  6. Man packar porslinsfigurer nära kartongväggen. Porslin som är placerat nära kartongens vägg kan gå sönder om till exempel en hissdörr slår emot kartongen. 
  7. Man snålar på pappret när du packar porslin och glas. För lite silkespapper/tidningspapper kan leda till att ömtåliga föremål går sönder. 
  8. Man packar inte tillräckligt tätt. Om det finns utrymme kvar i kartongen riskerar föremål att gå i kras.
  9. Man glömmer att märka flyttlådan med “ömtåligt”. En låda som inte är tydligt uppmärkt riskerar att hanteras ovarsamt under flytten eftersom ingen vet vad som gömmer sig inuti.
  10. Man undviker att anlita professionell packhjälp. En packmästare har både erfarenhet och kunskap om att packa ömtåliga saker. Genom att kontakta en flyttfirma som packar minimeras risken att något värdefullt går sönder. 

Psst! Gör inte samma misstag när det är dags att packa ömtåliga saker. Genom att anlita en flyttfirma som packar kan du dra nytta av rut-avdraget. Då kan ett proffs packa dina ömtåliga saker och du behöver bara betala halva arbetskostnaden.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116