Återvinning i Norrköping – Tips på olika tjänster

Om du som privatperson sitter på en massa skrot eller om du som företagare snabbt samlar på dig stora mängder avfall kommer en central för återvinning i Norrköping kunna erbjuda passande tjänster. Med möjlighet att välja om du vill lämna in ditt skrot själv eller låta företaget komma och hämta upp det blir det inte lättare att återvinna och göra en god sak för miljön. Förutom att du bidrar med att återinföra råvarorna i det naturliga kretsloppet kan du dra ekonomisk fördel av att låta en central för återvinning i Norrköping ta hand om ditt skrot. Nedan följer några av deras tjänster som du kan använda dig av.

Återvinning av kablage

För dig som sitter på gamla elkablar och sladdar och som inte riktigt vet var du kan göra dig av med dem kommer lösningen här! På en central för återvinning i Norrköping har du nämligen möjlighet att lämna in ditt kablage och vara säker på att det tas om hand på rätt sätt. På anläggningen finns det en fragmenteringsavdelning som kommer separera de olika materialen från varandra för att därmed kunna förändra och utvinna nytt material ur gamla råvaror på ett så effektivt och miljövänligt sätt som möjligt.

Återvinning av metallskrot

Andra material som du kan lämna in på en central för återvinning i Norrköping är olika typer av metaller. Alltifrån koppar och bly till mässing och järn tas om hand för att smältas ner och därmed kunna användas i nya produkter. Oavsett om du har samlat på dig gammalt metallskrot i garaget från ett bygge eller om din verksamhet behöver göra sig av med metallavfall från produktion kommer de kunna hjälpa dig. Du bestämmer själv om du vill ta ditt skrot till återvinningen eller om du vill låta det bli upphämtat mot en kostnad.

Återvinning av elektroniskt avfall

I dagens samhälle är det lätt att samla på sig enorma mängder elektronik i och med den snabba utvecklingstakt som pågår. Vi tröttnar på våra produkter så fort det kommer ut en senare modell och då är det lätt hänt att de lämnas liggande i byrålådorna. Lämna istället in ditt elektroniska avfall och gör något bra för miljön. Det krävs nämligen stora mängder energi för att utvinna nya råvaror till nya produkter och dessutom sätts det stor press på vår natur. Genom att låta en central för återvinning i Norrköping ta hand om det på rätt sätt ser du till att materialet stannar kvar i det slutna kretsloppet och kan komma till nytta vid produktionen av nya produkter.

Bra för både plånbok och miljö

När du tar kontakt med en central för återvinning i Norrköping och deras olika tjänster, är du inte bara med och bidrar till en mer hållbar miljö, utan får också möjlighet till lite extra klirr i kassan. De erbjuder nämligen betalning för ditt skrot som tack för att du tar ansvar för det och så att de kan sälja vidare det återvunna materialet till tredje part.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/customer/www/artikelhubben.se/public_html/wp-content/themes/blt-katla/inc/acf/core/input.php on line 116